Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen

FAQ
Wie kan er meedoen met het Agri Panel?

Iedereen vanaf 18 jaar met een e-mailadres en actief of betrokken in/bij de agrarische sector kan lid worden van Agri Peilingen. Bent u jonger dan 18 jaar? Dan kunt u nog steeds meedoen met Agri Peilingen, als lid van het jongerenpanel. Dit nemen wij apart op in de resultaten.

Hoe kan ik aanmelden en mijn mening geven?

In het menu (bovenaan de website) klikt u op ‘aanmelden‘. Daar staat een formulier waar er naar uw voornaam, achternaam en e-mailadres gevraagd wordt. Als u dat invult en op ‘aanmelden‘ klikt is het eigenlijk al genoeg.

U ontvangt dan een welkomstmail met een link naar de vragenlijst voor uw basisgegevens. Wanneer die ook volledig zijn ingevuld maakt u onderdeel uit van ons panel. Bij de eerstvolgende peiling wordt u daar per e-mail voor uitgenodigd en kunt u uw mening laten weten.

Met het wervingsteam zijn wij op verschillende agrarische evenementen en beurzen aanwezig om nieuwe panel leden te werven. Zo zorgen wij er voor dat het panel groeit en de mening van de boer meetelt en gehoord wordt.

Alvast bedankt voor uw aanmelding!

Moet ik elke vraag beantwoorden?

Wanneer u even geen tijd of zin heeft om te antwoorden, dan hoeft dat ook niet. Dat bepaalt u zelf.

Het kan ook voorkomen dat u niet echt een uitgesproken mening heeft over het betreffende onderwerp. Ook dan kunt u gewoon besluiten om niet te reageren.

Wanneer u meer dan 6 maanden niet heeft deelgenomen aan een peiling, dan is de kans erg groot dat wij u uit het panel verwijderen. U kunt dat voorkomen door minstens 1x per maand wel de peiling in te vullen.

Hoe kan ik iemand anders aanmelden voor het panel?

De beste manier om er voor te zorgen dat iemand anders zich ook aanmeldt voor het panel is om die persoon naar de website www.agripeilingen.nl te sturen. Door daar voor- en achternaam plus het e-mailadres in te vullen kan die persoon zich aanmelden.

Soms is het mogelijk om een peiling door te sturen naar iemand anders. Die optie ziet u na het versturen van uw eigen antwoord(en). U kunt dan eenvoudig de peiling doorsturen naar iemand anders.

Kan ik meerdere e-mailadressen gebruiken?

Het korte antwoord op die vraag is: nee. Om er voor te zorgen dat de antwoorden ‘waarde’ hebben (voor ons en de media) is het van belang dat u gewoon 1x mee doet.

Als u uw gebruikte e-mailadres wilt wijzigen zijn er twee mogelijkheden.
1- Meldt u af voor het panel met het huidige e-mailadres (dat kan via de link onder in de e-mail die u ontvangt). Meldt u daarna weer aan voor het panel met uw andere e-mailadres. Het is dan wel nodig om de basisvragen weer volledig in te vullen.
2- Stuur een e-mail naar info@agripeilingen.nl met het verzoek om uw e-mailadres te wijzigen. Geef hierbij duidelijk uw oude en nieuwe e-mailadres aan, samen met uw voor- en achternaam. Dan passen wij het voor u aan. Het is dan niet nodig om uw basisgegevens opnieuw in te voeren.

Hoe kan ik mij afmelden voor het panel?

Om u af te melden als panel lid kunt u onder in de e-mail die u ontvangt op de afmelden link klikken. U ontvangt dan geen uitnodigingen meer voor nieuwe peilingen.

Lukt het niet of twijfelt u? Stuur dan een e-mail naar info@agripeilingen.nl met het verzoek om u af te melden. Dan regelen wij het voor u.

Hoe wordt mijn privacy beschermd?

We gebruiken uw e-mailadres om peilingen en relevante informatie aan de agrarische sector toe te sturen. Uw antwoorden worden anoniem gebruikt en kunnen niet herleid worden naar u als persoon.

Uw gegevens kunnen ingezet worden voor boodschappen met een commerciële insteek en kunnen aan derden worden verstrekt. Hier gaan wij extreem voorzichtig mee om. U wordt van tevoren om toestemming gevraagd indien wij uw gegevens aan derden willen verstrekken.

Waar dienen de basisvragen voor?

Door de antwoorden te groeperen kunnen wij op basis van (onder andere) locatie, leeftijd, vakgebied enzovoort de media een precies beeld geven hoe u, ‘de boer’, over een specifiek onderwerp denkt. Om dat te kunnen doen stellen wij als eerste de basisvragen.

Alle antwoorden worden altijd anoniem verwerkt. Uit de antwoorden valt niets terug te herleiden naar de door u gegeven antwoorden op de basisvragen.

Recente peilingen

dit is wat de boer er van vindt!

Harde aanpak fraudeurs stemt boeren tevreden

Deze week kwam Minister Carola Schouten met een harde aanpak voor frauderende rundveehouders van de I&R registratie. Heel Nederland had er direct een mening over klaar en gisteren was de Minister te gast bij Eva Jinek. De boeren laten in onze peiling zien dat ze...

Is het nog nodig om naar een beurs te gaan voor noviteiten en vernieuwingen?

Deze week vindt de Agritechnica plaats in Hannover. Europa's grootste agrarische beurs. Toch zijn de meeste noviteiten die daar gepresenteerd gaan worden al bekend, dankzij het internet. Voordat de beurs begint weet iedereen al wat er aan nieuwigheden is. Heeft het...

Dit wordt de winnaar van de Gouden Trekker Award 2019

De Gouden Trekker Award is een verkiezing waarbij een burger (of groep burgers) erkenning krijgt omdat die zich hard maakt voor de agrarische sector en actief is met de promotie van de Nederlandse land- en tuinbouw. Het wordt georganiseerd door Team Agro NL. Wij...

Boeren zijn verdeeld over eventuele verhoging van weidegang naar 80% in 2020

Eén van de laatste dingen die oud-staatssecretaris Martijn van Dam heeft gedaan betreft de weidegang. Hij heeft het rapport ‘Maatregelen om weidegang te bevorderen‘ naar de tweede Kamer gestuurd. De bedoeling is om er voor te zorgen dat in 2020 weidegang door 80% van...

Boeren zitten graag op een goede stoel

Slechts 10,6% van de boeren heeft geen goede stoel, of heeft die niet nodig. Dat is de heldere uitkomst uit de recente peiling over een 'goede stoel' op de machine. Of dat nou een tractor, wiellader, heftruck of kraan betreft. Van de respondenten van het agrarische...